21-23 Şubat 2017 Ankara Çalıştay

16991033_1426535514052956_1896907163_o

Değerli Meslektaşlarımız;

Güzellik Salonu İşletmecilerimizin ve Güzellik Uzmanlarımızın sektörel sıkıntılarını dile getirmek ve bu sıkıntıların çözümü için 21-23 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Sn.Ayşe AYDIN önderliğinde oda avukatımız Sn. Kamuran DUMAN, Oda Kurucu Üyelerimizden Perihan DEMİR, Gökçen YILMAZ, Asiye GÖKÇE  ve HERA Estetik Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Birdal DUMAN ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi , Sağlık Bakanlığı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde çeşitli ziyaretlerde bulunmuşlardır.

16910597_1426535097386331_70451863_o22 Şubat 2017 tarihinde Malatya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Öznur ÇALIK hanımefendiyi makamında yaklaşık iki saat süren ziyaretimizde Türkiyede’ki Güzellik Salonları ve Güzellik Uzmanlarının sıkıntıları masaya yatırılmıştır. Bu ziyaret esnasında AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı, T.B.M.M. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Sözcüsü İstanbul Milletvekili Sn. Tülay KAYNARCA ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sn.Gülşen ORHAN’a Esnafımızın sorunlarının çözümü noktasında yardımcı olmaları ve Güzellik Salonu esnafımıza rahat bir nefes aldıracak kararların bir an önce alınması talebi iletilmiştir.

Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sn. Öznur ÇALIK Güzellik Salonlarının sıkıntılarını içeren dosyamızı inceleyerek, bu sıkıntıların giderilmesi noktasında gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması için gerekli talimatları verileceği hususunu bizlere iletmiştir.

Aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık,Aile,Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Sn.Vural KAVUNCU makamında ziyaret edilmiş,çoğunluğunu kadın esnafın oluşturduğu Güzellik Salonlarının ve Güzellik Uzmanlarının sorunları anlatılmıştır. Sn.Vural KAVUNCU bu konularla alakalı çalışmanın Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenerek Komisyona geldiği taktirde yardımcı olacağını yüz sekiz bin esnafın mağduriyetinin giderilmesi hususunda elinden gelen desteği vereceğini söylemiştir.

23 Şubat 2017 tarihinde TC. Sağlık Bakanlığın’ da  sırasıyla Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sn. Dr. Ertuğrul EĞİN Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Prof.Dr.Nurullah OKUMUŞ ile sıkıntılar istişare edilmiş ve son olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sn. Prof.Dr. Eyüp GÜMÜŞ makamında ziyaret edilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sn. Prof.Dr. Eyüp GÜMÜŞ’e Başkan Ayşe AYDIN ve Oda avukatımız Sn.Kamuran DUMAN esnafın sıkıntısını içeren dosyayı teslim etmiştir. Sn. Müstreşarımız Güzellik Salonlarının ve Güzellik Uzmanlarının sıkıntılarını çözmek için bir komisyon oluşturulacağı müjdesini vermiştir.

Değerli meslektaşlarımız;

Kurulduğu günden itibaren İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Sanatkarlar Odası olarak mesleğimizin gelişmesi, daha fazla iş istihdamı yaratılması, Güzellik salonlarının ve Güzellik Uzmanlarının sıkıntılarını çözümü noktasında tarafsız bir ilke ile çalışmaktadır.

İGDESO

Slide

Yorum Yok

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password