Dünde bu günde esnaf kadınlar ve güzellik uzmanları.

Dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-i Rum yani Anadolu kadınlar birliği, Anadolu’dan çıkıp dünyaya örnek teşkil eden batının hayretle takip ettiği kadın esnaf birliğidir. İlme, sanata ve ahlaka son derece önem veren teşkilat. Yardımlaşma, konukseverlik, merhamet ve doğruluk ilkeleri ile topluma örnek olmuştur.
Günümüzde İGDESO (İstanbul Güzellik Uzmanları Güzellik Salonu İşletmecileri, Kalıcı Makyajcılar ve Dövmeciler Esnaf Sanatkarlar Odası) 2005 yılında aynı ilkeler ile topluma ve ekonomiye katkı sağlamış sektörün problemlerinin çözümü için birlik oluşturmuştur. Nihayetinde Güzellik salonu işletmeciliği mesleki tanımlama kodlarına sahip olmuş pek çok kanuni haklardan faydalanması sağlanmıştır.

Yorum Yok

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password